Werkwijze

WERKWIJZE
Bij binnenkomst wordt ieder stuk door ons nagekeken op bijzonderheden zoals speciale vlekken of andere onvolkomenheden die extra aandacht nodig hebben. Opdat uw eigendommen weer netjes bij u terugkomen worden deze direct van een nummer voorzien. Het onderhoudslabel wordt geraadpleegd door eventuele bijzonderheden.

DROGEN EN NABEHANDELEN
Na gebruik wordt het oplosmiddel gedestilleerd en voor hergebruik geschikt gemaakt. Het textiel wordt in de trommel gedroogd tot het laatste oplosmiddel eruit verdwenen is. Ondanks de voorbehandeling worden sommige vlekken pas na behandeling van het textiel in de machine echt zichtbaar. Mocht dat het geval zijn dan worden deze alsnog verwijderd.

SORTEREN EN VOORBEHANDELEN
Om heldere kleuren fris te houden lichte en donkere materialen voor reiniging van elkaar gescheiden. Extra gevoelige materialen worden eveneens apart gehouden. Voordat het textiel in de reinigingsmachone gaat worden sommige vlekken verwijderd, om te voorkomen dat ze door de warmte bij het drogen fixeren. Deze voorbehandeling heet detacheren en vergt naast de nodige vakkennis ook het gebruik van speciale apparatuur en vloeistoffen. Sommige vlekken worden bij voorkeur pas verwijderd nadat het textiel in de machine is behandeld.

AFWERKING
Om ervoor te zorgen dat kleding er na behandeling weer als nieuw uitziet wordt deze vakkundig in vorm gebracht. Daarbij wordt gebruik gemaakt van speciale apparaten zoals een pers of een strekpop, waarmee stoom door het textiel wordt geblazen. Door deze werkwijze wordt de vorming van eventuele glansplekken vrijwel uitgesloten. Vervolgens wordt de kleding handmatig gestreken en op een kleerhanger weggehangen. Deze afwerking is vrij arbeidsintensief en vraagt de nodige kennis van zaken.

VEILIG REINIGEN
De speciale computergestuurde reinigingsmachine wordt gevuld en vervolgens wordt een reinigingsprogramma gekozen om vuil met een speciaal oplosmiddel uit het textiel te spoelen. Daarbij wordt get weefsel niet aangetast en treedt geen krimp op, zoals bij het wassen met water vaak het geval is.

CONTROLE EN UITGAVE
Voor aflevering wordt gecontroleerd of er geen vlekken zijn achtergebleven en of de afwerking correct gebeurt is. Eventuele problemen worden alsnog opgelost en indien nodig wordt de reiniging zelf volledig opnieuw gedaan. Aan de hand van de eerder aangebrachte nummers worden de goederen weer gereed gehangen. Op de afgesproken tijd worden ze vervolgens weer fris en schoon aan u afgeleverd.